Videoproductie tarieven en het verschil met een animatievideo

Videoproductie tarieven en animatievideo tarieven kunnen veel of weinig van elkaar verschillen. Wat is het verschil überhaupt tussen deze twee producties? Het zijn beide video’s, maar met een totaal andere insteek. En op basis van een heel andere werkwijze.

De videoproductie zorgt voor een realistische weergave van de werkelijkheid, bijvoorbeeld om uw bedrijf een gezicht te geven. Terwijl de animatievideo aan de andere kant de kans biedt een versimpelde weergave van ideeën of concepten weer te geven.

De beide soorten video’s zijn geschikt voor verschillende doelstellingen, afhankelijk van de manier waarop u daar gebruik van wilt maken. We vertellen u graag meer over de videoproducties die we maken voor onze klanten. En waarom videoproductie tarieven niet per sé hoger hoeven te liggen dan die van een animatievideo.

Videoproductie voor bedrijven: over ons-video

De videoproductie is bijvoorbeeld goed geschikt voor een over ons-video. Om uit te leggen wie er aan de slag gaan met een campagne voor online marketing, of wie de chauffeurs zijn die de koeriersdiensten verzorgen.

En op een vergelijkbare manier laten we met een dergelijke productie zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Om te laten zien dat er echte mensen werken, met echte machines of andere apparaten. Aan echte producten of belangrijke diensten voor klanten. Waardoor een bedrijf veel meer wordt dan alleen een website of een voorgevel zonder gezicht.

Tarieven: niet per sé duurder

De videoproductie tarieven kunnen sterk uiteenlopen. Afhankelijk van de kosten voor de productie en de post-productie. In vergelijking tot een animatievideo kan een videoproductie op die manier zowel duurder als goedkoper uitpakken. Het heeft namelijk ook te maken met de mate van detail zoals u die wenst in een eventuele animatie.

De tarieven voor een videoproductie zijn onder andere afhankelijk van de tijd die u wilt steken in de draaimomenten. Bijvoorbeeld op één of meerdere locaties en om één of meerdere personen goed in beeld te brengen. En op die manier is ook de duur van de video van invloed op de kosten, zoals dat ook geldt voor een animatie. Voor ons is geen opdracht hetzelfde. Wij kijken per opdracht wat deze vereist, voor een zo toegepast en authentiek mogelijk eindresultaat.

Videoproductie of animatievideo

De keuze tussen een videoproductie of een animatievideo zou er dus vooral een moeten zijn op basis van de duidelijke doelstellingen. Wilt u in een bedrijfsfilm laten zien welk gezicht er achter de organisatie schuilgaat? Of er met een animatie voor zorgen dat duidelijk wordt op welke manier u aan de slag gaat en wat dit in potentie kan opleveren? We helpen u daar graag over na te denken. Aan de hand van een paar belangrijke voorwaarden, die we hanteren om op een effectieve manier te kunnen samenwerken.

Follow us

Find us

Van Kinsbergenstraat 7h
1057 PJ Amsterdam