Promotiefilm: kies de juiste stijl en vorm voor uw bedrijf

Een promotiefilm laten maken en benieuwd naar de mogelijkheden qua stijl en vorm? De stijlen en vormen bieden diverse mogelijkheden, waarmee we de specifieke sfeer en het het juiste beeld creëren.

We geven drie verschillende voorbeelden van stijlen en twee verschillende voorbeelden van vormen, waardoor er in totaal 5 mogelijkheden ontstaan. We zetten ze op een rij, voor een beter beeld over het laten maken van een promofilm.

Promofilm in de juiste stijl

Benieuwd naar de stijlen om een promotiefilm te laten maken? We zetten er 3 op een rij:

 

 • Whiteboard animatievideo
  Een bekende stijl voor trainingsvideo’s, die ook geschikt is voor een promofilm om een nieuw product of een nieuwe dienst uit te leggen. De getekende stijl zorgt voor een gevoel van transparantie, dat de kijker waardeert.

 

 • Stop-motion animatievideo
  Een stijl met een typisch nostalgisch gevoel, dat daarmee geschikt is voor specifieke type promotiefilms die warmte moeten uitstralen. Een tijdrovende keuze vanwege de frame voor frame aanpak, maar met een heel bijzonder en mooi resultaat.

 

 • 2D animatievideo
  De commercieel meest gebruikte vorm voor een promofilm. Relatief gemakkelijk te maken en heel duidelijk, waardoor de kijker goed weet waar het om gaat.
  Tip: vooral in combinatie met een voice-over is de 2D animatievideo heel duidelijk.

Diverse vormen animaties op een rij

Naast de verschillende stijlen voor een promotiefilm is het ook mogelijk om te variëren met de vorm. Hieronder onderscheiden we twee voorbeelden van vormen:

 

 • 3D animatievideo
  Een meer levendige uitstraling, dankzij de 3D beelden. Goed geschikt om complexe producten te promoten en diensten verder toe te lichten.

 

 • Typografische animatievideo
  Een video met alleen tekstuele beelden, waardoor er een heel andere vorm ontstaat. Tegenwoordig wat minder populair, maar met goede copy zeer overtuigend.

 

Het is de moeite waard om zowel de vormen als de stijlen te vergelijken op het moment dat je een promotiefilm wilt laten maken. Dat zorgt voor een goed beeld van de mogelijkheden, waar je we uiteraard ook een keer over kunnen adviseren. Op die manier maken we goed duidelijk wat er mogelijk is en hoe we daar voor kunnen zorgen.

Promotiefilm laten maken

Enthousiast en zelf een promotiefilm laten maken? Wij gaan er graag voor je mee aan de slag. Net als met een bedrijfsfilm. Ook op basis van de stijl en de vorm die je voor ogen hebt. Waarvan we je voorbeelden kunnen laten zien en waarover we kunnen uitleggen waarom het een waardevolle investering is.

Meer weten over een promofilm, een animatie of de manier waarop we voor je aan de slag kunnen gaan? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over.

 

Follow us

Find us

Van Kinsbergenstraat 7h
1057 PJ Amsterdam