Met een bedrijfsfilm beter vindbaar en 3 andere belangrijke voordelen

18 december 2017,
Een bedrijfsfilm laten maken en benieuwd wat dat eigenlijk oplevert? De kosten die je maakt verdien je gemakkelijk terug. Want jouw organisatie is met een bedrijfsfilm beter vindbaar online, net als 3 andere belangrijke voordelen.

We zetten ze voor je op een rij en kunnen een bedrijfsfilm voor je maken. Waarbij we veel tijd steken in de researchfase, zoals we dat ook doen als we een animatie maken.

De invloed op je vindbaarheid

De bedrijfsfilm kosten terugverdienen? Dat lukt allereerst met de betere online vindbaarheid. Google houdt van ‘rijke’ content, die verder gaat dan geschreven stukken. Afbeeldingen, infographics en met name video’s maken het verschil.

Tip: optimaliseer de video voor zoekmachines. Geef de video een beschrijvende titel en laad die op de website vanuit Youtube. Je hebt daar tevens de kans een paar zoektermen in de omschrijving te verwerken.

Google ‘leest’ de content op je website, beoordeelt je (externe) linkprofiel en kijkt naar verrijkende content. Een bedrijfsfilm kan daarin een belangrijke rol spelen en de online vindbaarheid verbeteren.

3 belangrijke voordelen

Dat is echter niet het enige, want zelfs als de vindbaarheid niet verbetert profiteer je van 4 belangrijke voordelen van een bedrijfsfilm:

  1. Meer aandacht voor je bedrijf
    Met een bedrijfsfilm trek je de aandacht. Ondanks de groeiende populariteit hebben nog relatief weinig bedrijven een professionele promotiefilm. Je bent anders dan anderen, waardoor je gemakkelijker de aandacht trekt.
  2. Emotioneel in contact met de klant
    De bedrijfs- of promotiefilm biedt je de kans om de menselijke kant van je onderneming te laten zien. Om een sfeerimpressie te maken en ervoor te zorgen dat je lading kunt geven aan een website, winkel of jouw bedrijf in het algemeen.
  3. Investering in jarenlange voordelen
    De bedrijfsfilm kosten verdien je door de jaren heen terug. Je doet een investering in jarenlange voordelen. Binnen een online campagne en daarna op de website. Of om je jaar na jaar op beurzen professioneel te presenteren.

De promotie- of bedrijfsfilm is om meerdere redenen een goede keuze. Het draagt bij aan de professionele uitstraling van je onderneming, de online vindbaarheid en biedt jarenlang voordelen.

Bedrijfsfilm of promotiefilm laten maken

Een bedrijfsfilm laten maken of benieuwd hoe we concreet te werk gaan? Neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze werkwijze en kunnen je andere video’s en animaties laten zien. Voor presentaties op een beurs met leesbare tekst in plaats van een voice-over. Of voor op de website, om klanten een kijkje achter de schermen te kunnen geven.

Follow us

Find us

Van Kinsbergenstraat 7h
1057 PJ Amsterdam