Animatieproductie: kies de toepassing en techniek

Een animatieproductie laten maken en benieuwd hoe je daarvoor een goede keuze maakt wie dat het best kan doen? Er zijn diverse videoproductie bedrijven beschikbaar. Om een goede keuze te maken is het verstandig om rekening te houden met twee belangrijke factoren:

  • De gewenste toepassing en het doel
  • De gewenste techniek voor de video

Het doel van de video

Een animatieproductie heeft een specifiek doel voor ogen. Tenminste, je kunt het best een keuze maken als je goed weet wat je ermee wilt bereiken. Is het bijvoorbeeld de bedoeling om een bepaald concept uit te leggen of om een specifiek product toe te lichten? Indien het daarbij gewenst is om het concept te vereenvoudigen en te verduidelijken kan een animatie een goede keuze vormen.

Kies in dat geval een van de videoproductie bedrijven die ervaring heeft met uitlegvideo’s en animaties. Om de informatie op een heldere manier over te brengen, binnen een video van zo’n 60 seconden.

Is het aan de andere kant de bedoeling om een gezicht te laten zien bij een bedrijf of aan te geven wie er werken aan een bepaald project? Dan is een videoproductie wellicht een betere keuze. Een animatie zou het abstract houden en wordt niet zo persoonlijk.

Een animatie of een videoproductie

Ten tweede is het verstandig om na te denken over de gebruikte techniek. De verschillende videoproductie bedrijven hebben immers ervaring met de verschillende technieken die er beschikbaar zijn.

We zijn ervaren in videoproducties, waardoor we bijvoorbeeld goed weten hoe we een bedrijfsfilm moeten schieten. En hoe we die moeten monteren tot een video die het persoonlijk maakt en ervoor zorgt dat je de boodschap goed kunt overbrengen.

En wil je een animatie maken? Daarvoor maken we gebruik van andere technieken, omdat het gaat om een andere discipline. Dat betekent bovendien dat we samenwerken met andere specialisten, waarmee we er samen voor zorgen dat er een goed product ontstaat. Voor een video die qua toepassing en techniek aansluit bij de expertise en ervaring waar je naar op zoek bent.

Videoproductie laten maken

Wil je een videoproductie laten maken? We leggen je graag uit wat het verschil kan zijn met een animatieproductie. Kan zijn, want tijdens de intake zorgen we ervoor dat we samen vaststellen welk doel je voor ogen hebt. En welke techniek daar het best bij aansluit.

Op die manier zorgen we voor een animatie of een bedrijfsfilm, die aansluit bij de verwachtingen. En die zelfs zal overtreffen, om een goed product neer te zetten. Meer weten over de mogelijkheden of binnenkort al een keer kennismaken? Neem contact op, we horen graag van je.

Follow us

Find us

Van Kinsbergenstraat 7h
1057 PJ Amsterdam