Animatiefilm: een rijk gelaagde puzzel voor succes

Een animatiefilm laten maken? Die bestaat uit meerdere belangrijke stappen, die samen zorgen voor veel toegevoegde waarde. Een animatiefilm brengt namelijk veel meer over dan alleen de concrete uitleg over bijvoorbeeld een product of dienst.

We werken standaard aan een aantal belangrijke stappen, te weten:

 

• De eerste stap: jouw huisstijl
• De tweede stap: de werkwijze in beeld
• De derde stap: concrete uitleg

 

Daarnaast kunnen we gebruik maken van een voice-over om de boodschap nog duidelijker over te brengen. Net als een Call to Action (CTA) om aan het eind van de video aan te zetten tot actie op de website of elders.

 

De eerste stap: jouw huisstijl

Terug naar de stappen in een animatiefilm waar we als bedrijf voor zorgen. We hebben veel ervaring met animaties, waardoor we er daarin uitstekend in slagen om jouw huisstijl op een krachtige manier over te brengen. Bijvoorbeeld door middel van de juiste kleuren, vormen en fonts. Waardoor de animatie in alle aspecten overeenkomt met de manier waarop de doelgroep jouw merk ervaart.

Tip: we zorgen daarnaast voor een tone-of-voice die past bij jouw bedrijf, merk of dienst. Voor een perfecte match, vanuit alle onderdelen.

De tweede stap: de werkwijze in beeld

De tweede stap in een animatiefilm biedt verschillende kansen. Bijvoorbeeld om jullie werkwijze voor klanten in beeld te brengen, een product uit te lichten of een nieuwe dienst te introduceren. Pragmatisch en door stevig aan te pakken, of juist door alles tot in de puntjes voor te bereiden. We leren je kennen en verwerken jouw werkwijze, product of dienst in de manier waarop we de animatie presenteren. Voor een maximale herkenbaarheid en combinatie met jouw manier van werken, om klanten na het zien van de animatie goed van dienst te kunnen zijn.

De derde stap: concrete uitleg

En zodra we als bedrijf een animatiefilm maken zorgen we natuurlijk voor de concrete uitleg, over het product of de dienst die je wilt uitlichten. Of over een concept dat je verder wilt verduidelijken, met een animatie van 45, 60 of wellicht 90 seconden. We zorgen voor duidelijke uitleg, desgewenst aan de hand van een voice-over. Op die manier kunnen we een animatie maken of werken we aan een bedrijfsfilm, altijd op basis van een aantal belangrijke stappen. De animatie of film is op die manier een rijk gelaagde puzzel, die op een slimme manier overtuigt bij de doelgroep.

En meer weten over de toepassingen en technieken of specifieke vragen voor onze ervaren specialisten? Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer over een animatiefilm en wat daar aan verschillende stappen bij komt kijken.

 

Follow us

Find us

Van Kinsbergenstraat 7h
1057 PJ Amsterdam