Animatie instructiefilm: waarvoor is deze goed geschikt?

Een animatie instructiefilm geeft instructies. In een korte animatie, afgestemd op de spanningsboog van de kijker. Om de informatie op een duidelijke manier over te brengen, waarbij de belangrijkste boodschap(pen) goed blijven hangen.

Een animatie met stap voor stap instructies, goed geschikt om bijvoorbeeld de werking van een website, een app of een product uit te leggen. Of om te voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan. We zetten een paar voorbeelden op een rij.

Toepassingen van de instructiefilm: een paar voorbeelden

De animatie instructiefilm is onder andere goed geschikt om een website, app of product uit te leggen. Bijvoorbeeld om uit te leggen hoe bezoekers een aanvraag kunnen doen, een product kunnen bestellen of met de app handige features kunnen gebruiken.

Andersom is de instructievideo bijvoorbeeld goed geschikt om veiligheidsrisico’s te voorkomen. Bijvoorbeeld in het vliegtuig om de belangrijke procedures bij calamiteiten uit te leggen. Of om er op een boorplatform voor te zorgen dat iedereen goed weet wat er moet gebeuren bij eventuele problemen.

De instructiefilm zit daarmee net iets anders in elkaar dan een explanimation. Daarbij is er sprake van een uitlegvideo, bijvoorbeeld over een bepaald concept en over de werking daarvan. De animatie instructievideo richt zich specifieker op een stap-voor-stap aanpak, om er daarmee voor te zorgen dat de bezoeker of kijker daar meteen mee aan de slag kan.

Instructies met beeld en geluid

Een belangrijk aspect van een animatie instructiefilm is dat die kan bestaan uit zowel beeld als geluid. Geluid in de vorm van een voice-over, maar ook aan de hand van waarschuwingssignalen die kijkers later in de praktijk zullen herkennen.

De combinatie van beeld en geluid in een duidelijke animatie zorgt ervoor dat de kijker de boodschap goed mee zal krijgen, zal begrijpen en daardoor ook beter zal onthouden. Met daarin belangrijke waarschuwingssignalen, herkenbare geluiden of een voice-over die uitlegt wat er in de video te zien is.

Een instructiefilm met beeld en geluid zorgt er als animatie voor dat de boodschap goed overkomt, vooral bij een korte video op basis van de ideale lengte. Om in een paar stappen heel helder uit te leggen wat er moet gebeuren. Of hoe iemand gebruik kan maken van een product, een app of de website.

Instructiefilm laten maken

Aan de slag met een animatie instructievideo en daarvoor op zoek naar ervaren specialisten? Wij gaan graag met je om tafel, om samen vast te stellen welke stappen er van belang zijn of welke ultieme boodschap je graag wilt overbrengen. En gaan aan de slag met de eerste schetsen, tot aan de voice-over en de animatie van de belangrijke beelden in de video. Wij helpen je een instructiefilm te laten maken, zodat je daarmee de doelgroep bereikt die je op het oog hebt.

Follow us

Find us

Van Kinsbergenstraat 7h
1057 PJ Amsterdam